Parlem amb alguns dels protagonistes: Santi Morera de l’ATHC i Vicenç Ruiz i Maria Tost del Club Egara

Els equips de Divisió d’Honor A de l’Atlètic Terrassa i Egara en masculí i el de l’Egara en femení participaran a la Final Four IBERDROLA de Divisió d’Honor, que tindrà lloc el proper cap de setmana al Club Egara i de la qual en sortiran els nous campions.

El periodista i soci del club Xavi Salvatella, presentarà demà la competició, en un acte que comptarà amb la presència dels regidors d’Esports dels Ajuntaments de Terrassa i Matadepera, Eva Candela i D. Quico Sala, dels presidents de les federacions espanyola i catalana, Santiago Deo i D. Xavi Adell i del president del Club Egara. Hockey per Terrassa ha parlat amb alguns dels jugadors perquè ens expliquin com es presenta la Final Four 2019 i valorin el desenvolupament de la lliga regular.

Santi Morera, capità de l’Atlètic: “Crec que la semifinal contra l’Egara serà un partit d’estratègia, a la defensiva per les dues bandes”

Els dos equips terrassencs s’enfrontaran en una de les semifinals de la competició masculina. Els de Can Sales s’han imposat a l’Egara en els dos enfrontaments de la lliga regular, però en aquest cas el capità de l’Atlètic, no se’n refia de les estadístiques favorables. “Això, que podria ser un bon senyal, no m’acaba d’agradar. Crec que, per tot el que ens juguem, aquest serà un partit diferent, en especial de l’últim que vam jugar, que va ser molt vistós, amb molts gols i espectacle. Crec que la semifinal contra l’Egara serà un partit més d’estratègia, a la defensiva per les dues bandes i segurament no tan agradable en haver-hi tant en joc. Pel que fa a la graderia, tots dos  equips tenim aficions molt fortes i, en aquest sentit el partit estarà molt repartit. Potser el fet de jugar a casa pot anar més en contra de l’Egara, per la pressió de voler fer un bon paper”.

L’Atlètic arriba a la Final Four després de quedar segon a la lliga regular i d’imposar-se al Barça als play offs. Santi Morera es mostra satisfet de com ha anat tota la competició. “Fa 7 anys que sóc al primer equip i potser és la vegada que hem acabat millor a la classificació, amb aquesta segona posició a la lliga regular. Nosaltres normalment és als play off on ens creixem i donem un plus, així que, en aquest sentit, les sensacions són bones“.

El capità dels grocs, que la setmana passada s’acomiadava del primer equip, acaba la seva carrera molt content. “Vaig arribar-hi sense fer soroll, després de 5 anys al Vallès i a poc a poc m’ho he anat treballant, amb constància i poc protagonisme. Fins i tot aquesta temporada he arribat a ser capità i he jugat millor que mai, molt més relaxat segurament perquè ja havia decidit que aquest era el meu últim any. Acabo doncs, a lo grande, content amb l’homenatge que em van fer en l’últim partit a casa i, si pogués ser celebrant un títol, ja seria un somni!

Vicenç Ruiz, co-capità de l’Egara: “Serà una lluita fins al final i crec que el partit es decidirà per petits detalls”

L’Egara juga amb el factor camp a favor, però Vicenç Ruiz  considera que això pot tenir pros i contres. “Feia uns 4 o 5 anys que l’Egara no organitzava una Final Four a casa. Per nosaltres és un honor tenir tota l’afició aquí amb nosaltres i això sempre és positiu. Per una altra banda això ens posa també una mica de pressió i hem de complir amb les expectatives. Crec que l’Atlètic arriba en molt bon moment. És un equip que en els moments claus sempre està a tope i és molt difícil de jugar contra ells. Però en un Egara – Atlètic pot passar de tot. Essent una semifinal de Final Four serà una lluita fins al final i crec que el partit es mesurarà i es decidirà per petits detalls, com últimament ja és habitual en el hockey“.

Per al co-capità de l’Egara ha estat una temporada molt igualada. “Cada partit que jugues contra els 5 o 6 primers sempre és molt difícil i aquest any ha estat tot molt renyint. Crec que nosaltres en general hem fet una bona temporada, però hi ha coses a millorar. Som un equip jove i tenim potencial per créixer. Suposo que al final de temporada ja farem una valoració més a fons del que podem millorar. Ara el que compta és aquest cap de setmana i hem de donar-ho tot“.

Maria Tost, jugadora del Club Egara: “Cada partit és un món. A més juguem a casa, i això sempre és un punt a favor”.

Les ratllades arriben a la Final Four pletòriques, després de guanyar al Polo al seu camp. “Sabíem que ho teníem difícil, però amb la bona dinàmica de la segona volta en la qual només hem perdut un partit sempre vam tenir opcions. Evidentment el Polo era favorit i a més jugava al seu camp, però nosaltres hem anat de menys a més i estem molt contentes del resultat. Això ens fa ser molt optimistes també de cara a la semifinal contra el Junior. No és un equip tan complet com el Club de Campo, en el darrer enfrontament vam empatar i cada partit és un món. A més juguem a casa, i això sempre és un punt a favor”.

L’Egara va patir de valent a la primera volta de la lliga regular i el seu joc ha anat “in crescendo”. “Vam començar malament i fins i tot ens vam quedar fora de la Copa de la Reina, però sempre hem sabut on som i on volem arribar. Durant tota la temporada hem treballat molt, som un equip jove i ens estem adaptant les unes a les altres. El nostre entrenador l’Andrew Wilson ha fet molt bona feina i hi ha molt bon ambient entre les jugadores. Hem de seguir fent feina i sobretot, ens ho hem de creure perquè potencial n’hi ha de sobres!

Descarregueu aquí el Programa de la Final Four IBERDROLA 2019

Accediu aquí a la compra d’entrades per a la Final Four IBERDROLA 2019 .

Fotos: ATHC i Jaume Farrés