La darrera edició de la revista Terme, presentada el passat dimecres 29 de gener a l’arxiu històric de Terrassa inclou una versió reduïda del treball d’Arola Ycart, jugadora del CD Terrassa, titulat “Història del hockey femení a Terrassa: des dels orígens fins el 1992”. Es tracta de la primera història escrita de l’evolució del hockey femení a la ciutat acompanyada d’un ampli suport fotogràfic.

L’Article, és una adaptació del treball de recerca d’Arola Ycart del mateix títol, guardonat als Premis de Treballs de Recerca de Terrassa, Viladecavalls i Matadepera i guanyador del primer premi en l’àmbit d’història. A proposta de l’Arxiu Municipal la revista Terme el va incloure en la seva 34a edició.

La recerca s’ha basat en una sèrie d’entrevistes a diverses jugadores de hockey de tots els temps, des de les pioneres d’aquest esport a Terrassa. Aquestes aportacions van ser contrastades amb notícies i documents facilitats per les persones entrevistades.

A la presentació de la revista van asistir Xavier Adell, president de la Federació Catalana de Hockey i Francesc Salvatella, president de Hockey per Terrassa. “Vaig agraïr molt el suport de les institucions del món del hockey“, ha comentat l’Arola. “És una manera de donar visibilitat al nostre esport, i en especial al hockey femení, en events que no són merament esportius

Descarregueu aquí el Treball de recerca“Història del hockey femení a Terrassa: des dels orígens fins el 1992”

Descarregueu aquí l’article “Història del hockey femení a Terrassa: des dels orígens fins el 1992”