La setmana vinent tindrà lloc a les Instal·lacions de Can Jofresa de Terrassa l’inici del projecte SPEY, que vetlla per la prevenció de l’extremisme i els processos de radicalització en els joves. El projecte estarà dirigit per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i la Federació Catalana de Hockey i compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

El grup, limitat per prevenció de la Covid-19, podrà està format només per 12 nois/noies i dos docents. Les activitats començaran el pròxim 6 d’octubre i finalitzaran el 20 de novembre. El programa es desenvoluparà en 15 jornades de les quals dues seran d’activitats en pista mitjançant el hockey sala com a eina dinamitzadora i una hora de teòrica en aula. Al llarg del programa es realitzaran dues sessions de 3 hores on els participants podran gaudir d’activitats actuals com els E-sports.

El projecte SPEY, capitanejat per la UFEC, combina la pràctica esportiva i l’aprenentatge de competències transversals amb l’objectiu de minimitzar els factors de risc que intervenen en el procés de radicalització en els joves. Entès que l’extremisme usa sovint l’exclusió social com a catalitzadora de certs discursos d’odi, SPEY també busca millorar els canals d’integració i la xarxa de suport de persones en risc d’exclusió social, tot mantenint sempre una visió de gènere transversal en tot el projecte. Liderat per acadèmics reconeguts, SPEY vol produir eines capaces de mesurar l’efectivitat dels programes destinats a la prevenció de l’extremisme a través de l’esport.