En parlem amb els directius de l’Atlètic Terrassa, Nani Escudé, del Club Egara, Ramon Sala, del CD Terrassa, Carlos Petchame, i del Línia 22, Raúl Galy.

 

El final de la temporada hockeística 2019-2020 ha estat atípic i certament trist per aquesta, excessivament cruel, pandèmia de la COVID-19 que hi ha al darrera de la brusca suspensió de les competicions. Amb molt de respecte per les decisions acordades per tots els estaments sanitaris, polítics i esportius, des de Hockey per Terrassa n’hem volgut fer una valoració, ara que es comença a parlar de la tornada a una certa normalitat.

Amb precipitació potser, pel nostre afany de passar pàgina i tornar a recuperar tot allò que ens aporta aquest esport en tots els aspectes de la nostra vida, volem posar la mirada també en el retorn a la competició. Amb molta incertesa encara, els tècnics dels clubs han començat a treballar per reprendre els entrenaments tan aviat sigui possible, posant totes les il·lusions en una nova temporada que els equips terrassencs preveuen afrontar més motivats que mai.

 

Una situació totalment excepcional la que hem viscut aquesta temporada, quina valoració en feu des del punt de vista esportiu? 

Nani Escudé, ATHC

IMG_0933Doncs ha estat un tancament de temporada molt estrany. A l’inici tots pensàvem que això duraria 15 dies, després es va anar allargant. Pensàvem que podríem acabar la lliga, fer el Play-off i aquest era el nostre objectiu.

Anàvem ben encaminats en les 4 lligues de DH, per competir, lluitar i guanyar la lliga regular i després ser competitius al play-off en masculí. En femenines també estàvem treballant molt per mantenir la categoria. El DHB el Vallès anava primer destacat i tenia moltes opcions de guanyar la lliga, i en primera femení després del canvi d’entrenador s’estava treballant molt bé.

Però després de les primeres setmanes d’incertesa ja es va veure que tot es complicava i que les recomanacions que ens arribaven feien molt difícil que la poguéssim acabar. Si més no, un dels objectius de la temporada era aconseguir plaça per l’EuroLeague i al menys aquest l’hem aconseguit”.

Ramon Sala, Club Egara

Està clar que ha estats un final de temporada molt atípic. Tots entenem que les competicions s’havien de donar per acabades perquè la situació així ho requeria i tots posem la salut per davant d’altres aspectes. Però és clar que esportivament aquest final ha estat una mica decepcionant, sobretot quan portes 7 o 8 mesos treballant i competint per assolir uns objectius i et trobes que no has tingut l’oportunitat de culminar-ho. Et queda un punt d’impotència perquè no has pogut acabar aquella feina, però al mateix temps de comprensió perquè la situació era prou complicada”.

Carlos Petchame, CD Terrassa

La veritat és que a ningú li agrada tancar una temporada d’aquesta manera, però no hi havia més remei. A final, hem de preservar sempre la salut dels nostres esportistes, la dels nostres socis i la salut del nostre esport, i en aquell moment el que es recomanava era que es tanqués la temporada”.

Raul Galy, Línia 22 SternMotor

Des del Línia 22 Stern Motor considerem que el tancament de la temporada era la solució més lògica enfront de la pandèmia mundial que tenim. Considerem que la decisió de la Comisión Delegada ha estat justa i és el millor pel nostre esport ja que no perjudica a ningú.

Com sabeu, tornem a la Divisió d’Honor A després d’haver fet una temporada fantàstica en la qual hem estat en posicions d’ascens, totes les jornades des de la primera, per tant per nosaltres no hagués estat just que se suspengués la competició sense haver aconseguit l’ascens”.

 

Quines previsions teniu de cara a la represa dels entrenaments i la competició?

Ramon Sala, Club Egara

IMG_0932Nosaltres ho afrontarem amb moltes ganes i molta il·lusió de reprendre allò que a tots ens agrada que és jugar a hockey. Ja portem algunes setmanes plantejant com hem de començar i a la mínima que puguem i ens ho permetin començarem entrenaments, en principi per posar punt i final a la temporada però sempre molt orientats a recuperar forma i pensant ja en la vinent.

Tant de bo quan abans millor puguem començar a treballar en tots els objectius que ens han quedat truncats aquesta temporada a nivell de club en general i de diversos equips en particular. Ho hem de mirar des del punt de vista de començar amb molta més il·lusió, amb més força, més ganes, que el proper sigui un gran any i sobretot que, socialment, puguem tornar a trobar-nos aviat perquè tots ho trobem a molt faltar”.

Carlos Petchame, CD Terrassa

Preveiem començar amb molta il·lusió. Sabem que tots els nostres jugadors tenen moltes ganes de tornar a la competició. Esperem que ben aviat ens puguem veure pels camps. Suposo que a partir de setembre podrem tornar a competir una altra vegada”.

Raul Galy, Línia 22 SternMotor

Crec que és aviat per respondre aquesta qüestió ja que encara hi ha moltes variables a resoldre i fins que no es trobi una vacuna no podrem tornar a la competició amb una certa normalitat. En qualsevol cas, el més important és que ens assegurem que quan tornin a iniciar la competició els nostres jugadors i tècnics tinguin garantida la seva salut i que no haguem de tornar enrere”.

Nani Escudé, ATHC

Els equips han anat mantenint la forma de manera individual, primer a casa, després han començat a sortir a córrer. I ara que ja sabem que s’han acabat definitivament les competicions és moment de relaxar-nos d’aquesta incertesa i, sense deixar de mantenir-nos mínimament en forma, d’aquí unes setmanes començar de nou a preparar-nos. En esports d’equip tenim encara molts dubtes sobre com i quan podrem començar els entrenaments i al ser un esport de contacte no sabem com ho podrem plantejar. També ens queda la incertesa de que es produeixi un rebrot i no poguéssim comens veritat que tius i assolir els objectius que any rere any ens anem plantejant. Tambels juga uns mesos abans dels Jocs, hi ha lçar al setembre. Esperem que ho fem tots el millor possible i que sigui així per tal d’iniciar la competició amb certa normalitat”.

 

Al setembre, si tot va bé, començareu amb nous objectius i nous reptes. Com es planteja la temporada que vé?

Carlos Petchame, CD Terrassa

La temporada vinent es presenta molt viva i, efectivament , per nosaltres amb nous reptes. Hem estat al capdavant de la junta dues temporades i ara comencem la tercera que, realment, és on comença el nou projecte d’escola, el nou projecte del Terrassa, amb gent diferent, i esperem que doni els seus fruits un cop acabats els quatre anys”.

Raul Galy, Línia 22 SternMotor

af9988c9-a0e2-4083-b411-3abe73dd6cf2Nosaltres la ens la plantegem amb moltes incerteses. Ens agradaria poder gaudir d’una temporada on es normalitzi l’accés al club, on els socis i sòcies del Línia gaudeixin del hockey i del club amb normalitat i on no haguem de patir nous contagis de la Covid.

No ho sabem, però el que si puc dir és que estem molt contents de l’ascens de categoria dels nois de divisió d’honor A, i il·lusionats en fer una bona campanya nacional amb les noies. Perquè no optar a l’ascens a Divisió d’Honor A Femení la temporada que ve? Ens estem consolidant a les lligues nacionals i amb gent del club. Aquesta és la millor notícia per nosaltres”.

Nani Escudé, ATHC

Ara és el moment de posar-nos hi ja, de començar a planificar staffs, de veure quins jugadors i jugadores seguiran. No crec que variï molt. El fet que s’hagin endarrerit un any els Jocs fa que els jugadors segueixin amb la intenció de quedar-se als equips d’aquest any i que estaran disposats a fer un bon treball de preparació. No crec que hi hagi massa movimens.

La diferencia més gran és que seguiran havent competicions internacionals, s’haurà de preparar un europeu que es juga uns mesos abans dels Jocs, hi ha la World League, també tenim la lliga A amb 12 equips, la qual cosa la farà més atapeïda. Tot això ho haurem de tenir molt en compte.

Els quatre equips de les lligues nacionals hem de seguir treballant fort, ser el màxim de competitius i assolir els objectius que any rere any ens anem plantejant. També és veritat que per part de la Federació Catalana s’haurà de valorar com queden les competicions de cara a l’any que ve i el tema dels equips inferiors, que també ens preocupa molt, ja que ens agradaria poder iniciar alguns entrenaments al club abans de les vacances d’estiu.

Estem a l’espera de que les institucions ens marquin el com i el que podem fer. Per això des del club estem treballant per retrobar-nos quan abans millor i iniciar la següent temporada millor que aquesta”.

Ramon Sala, Club Egara

En el cas del Divisió d’Honor, al final serà diferent del que ens havíem imaginat fa un temps. Les temporades esportives al nostre esport venen bastant marcades pels cicles olímpics, en aquest cas ja teníem assumit que alguns dels nostres jugadors, després de molts anys de dedicació, donarien per finalitzada la seva etapa.

És clar que la demora dels Jocs de Tòkio, que esperem es puguin fer l’any vinent, comporta una situació molt diferent. De moment aquest canvi de jugadors no es produirà i ens haurem d’adaptar la situació. Seguirem conservant jugadors de molta vàlua, però també incorporant-ne de nous.

La temporada que ve, amb l’ampliació de la lliga a 12 equips, requerirà molt esforç per part de tots, segurament haurem de preveure una plantilla més àmplia per afrontar tot el que demani la competició, ja que parlem de lligues catalanes, lligues nacionals, copes del rei, al nostre cas l’EHL que tenim a finals d’octubre… i tot això compaginat amb treball de selecció és una dedicació molt alta.

En definitiva, a l’Egara afrontem totes les competicions amb l’objectiu de guanyar-les, amb ganes de que arrenquin i amb objectius molt ambiciosos en totes les competicions”.