El passat mes de setembre Terrassa va ser oficialment nomenada Ciutat Europea de l’Esport 2021 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe).

Hockey per Terrassa col·labora amb la difusió del nomenament de la ciutat de Terrassa com Ciutat Europea de l’Esport, distinció que va ser formalitzada el passat mes de setembre i que, des d’aquest principi d’any, ja compta amb el seu logotip oficial.

En la seva decisió ACES Europe va tenr en compte que Terrassa és un bon exemple de l’esport per a tothom com a instrument de salut, integració, educació i respecte, principals objectius de l’Associació. També va destacar la política esportiva municipal a nivell d’equipaments, programes i activitats.

Des de l’ajuntament de Terrassa es va fer extensiu el reconeixement a totes les entitats esportives, clubs i esportistes de la ciutat per la gran tasca que fan, dia a dia, des del foment de l’esport de base fins a l’esport de primer nivell. En aquest sentit, es va posar en valor el gran nombre de terrassencs i terrassenques olímpics, molts d’ells jugadors de hockey.

Així mateix, el Comitè avaluador d’ACES Europe va valorar les infraestructures, instal·lacions i activitats esportives que es duen a terme a la ciutat, així com altres aspectes relacionats com la facilitat d’accés per a la pràctica esportiva, on s’inclou l’enorme tasca que duen a terme els clubs de la ciutat.

El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport, el concedeix des de l’any 2001 l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les, que cada any assigna els reconeixements de Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l’Esport. El nomenament permetra a Terrassa una major promoció de les activitats esportives al llarg d’aquest any.