Un empat a la primera volta, frec a frec en la classificació, dos equips que es troben en un bon moment de joc i l’eterna rivalitat entre els dos clubs fan preveure un derbi terrassenc de la lliga Iberdrola d’allò més igualat i emocionant. El partit es juga diumenge a les 12:30h a Can Sales. Intercanviem impressions amb les capitanes Gemma Cirera de l’Atlètic, i Cristina Salvatella de l’Egara, en aquesta entrevista on, a més de parlar del partit, valoren la situació del hockey femení terrassenc. 

Com afronta l’equip aquest derbi de la segona volta?

EFCFE818-6805-46EC-A302-8F692A84CA5FGemma: És un dels partits més esperats, l’Egara és el rival més proper i l’esperem amb moltes ganes ja que és una bona oportunitat per treure tres punts molts important. Venim d’un cap de setmana contra el Valdeluz, que són les segones de la lliga, en que vam estar molt potents. Anem amb moltes ganes de demostrar,  la motivació és molt bona i creiem que estem en un dels millors moments d’aquest equip. El que moltes vegades ens traeix són els nervis o la pressió d’haver de guanyar, així que bàsicament el que hem de treballar és el cap. Però tècnicament i tàcticament és de les vegades que estem millor.

Cristina: Aquesta segona volta ens prenem cada partit com una final. Per a nosaltres tots els punts són importants, i el derbi més, perquè sempre és un partit molt especial. És veritat que venim d’una victòria clau la setmana passada contra el Tenis Santander, però això no s’acaba aquí. Començem una nova jornada i ens ho prenem amb la dinàmica de fer tots els punts possibles per escalar posicions.

El factor camp, és determinant?

Cristina: Per sort estem a prop, en aquest cas jugar fora tampoc és tan greu. Si que és cert que el públic pot influir o el fet que elles es coneguin millor el camp, però penso que estem molt igualades i per tant, seguim els dos equips en una línia similar. Però la nostra afició no falla i penso que serà un partit molt igualat i emocionant també a la grada.

Gemma: És un partit on pot passar de tot. El fet de jugar a casa ens dóna molta força perquè tenim més possibilitats que ens vinguin a veure, malgrat que l’Egara es caracteritza per tenir una afición bastant potent. Esperem doncs que hi hagi més grocs a les grades, tot i que sabem que estarà força ple de ratllats. Estarà molt igualada la cosa.

Creieu que seria positiu jugar el mateix dia i al mateix camp els derbis masculí i femení?

Gemma: I tant! Aquest és un dels dèficits que hi ha avui dia als clubs de hockey a l’hora de fer club o d’atreure gent als partits. Ajuda moltíssim el fet de quadrar els horaris. Ens hi vam trobar fa dos caps de setmana quan vam jugar els tres equips de Divisió d’Honor a la mateixa hora i l’afició i participació del públic es va notar molt. Seria  interessant que es replantegessin fer coincidir horaris. No és una crítica sinó un suggeriment perquè s’intenti en la mesura que sigui possible ja que l’afició és molt més massiva.

Cristina: Segur! Nosaltres fa temps que ho demanem. És veritat que als clubs ja els està bé que els partits estiguin repartits, doncs així cada cap de setmana hi ha algun partit interessant a casa, però penso que l’experiència ens ha demostrat que quan s’ajunten un parell de partits bons el mateix dia al mateix camp la gent s’anima molt més. La veritat és que nosaltres no ens podem queixar perquè tenim una afició que s’implica molt, però quan coincidim a la mateixa hora que els nois sempre tenim menys públic.

Com veieu aquesta segona volta després dels dos primers partits?

Cristina: La primera volta vam tenir molts viatges a fora, i vam perdre massa punts per la mínima. Després de les vacances de Nadal vam agafar oxigen i l’afrontem amb molta il·lusió, moltes ganes. Preveiem una segona volta i un final de lliga molt més emocionant.

Gemma: En l’inici de la temporada hem tingut mala sort pel que fa a lesions, hem perdut una de les capitanes i puntal bàsic de l’equip com és la Crisitna Escudé, la Maria Gestí ha estat fora molts partits, se’ns ha lesionat una holandesa… però després d’aquest cop en els dos partits que portem aquesta segona volta ens veiem molt més fortes. Això també ens ha suposat un toc d’atenció mental i ara ho estem afrontant molt millor i més fortes pel que fa a joc i a efectivitat. La sensació és molt més positiva.

Heu reforçat les plantilles?

Gemma: Sí, l’Andreu va considerar que, donades les baixes, ens haviem de reforçar d’alguna manera i hem recuperat per a alguns partits a dues holandeses, una que ja hi va ser l’any passat i una nova d’aquest any que contribuiran a reforçar la davantera.

Cristina: Sí. Ha tornat l’Anna Fitó i seguim amb el reforç de la Sofia, penso que això també ens donarà molta més seguretat.

Aquesta temporada els equips de Terrassa estan força avall en la classificació. Considereu que és una situació conjuntural o hi ha una qüestió estructural més preocupant?

Gemma: Penso que es pot tractar d’una qüestió econòmica. Ens trobem al davant amb clubs més potents que estan fitxant moltes jugadores. Nosaltres tenim una bona cantera, però arriba un moment que no podem competir i molts d’aquests talents marxen, o bé a Europa fitxades, o fins i i tot a equips de fora de Terrassa.  A més, el fet de baixar a primera tampoc ens va afavorir per poder mantenir jugadores que estaven a la selecció. Això fa que hagim hagut de tibar de jugadores més joves i a l’equip li falta maduresa, sobretot mental, perquè de talent n’hi ha de sobres! És un repte que tenim, mantenir-les i aconseguir un equip sòlid que no es renovi constantment.

Cristina: Crec que és una situació més puntual d’aquesta lliga. En el nostre cas, aquesta temporada més aviat hem tingut mala sort, encaixant gols a l’últim moment. Deixant de banda els equips que estan molt per damunt per haver pogut fer més fitxatges, no crec que sigui una cosa generalitzada. És veritat que als equips de Terrassa hi ha molta gent jove i esperem que d’aquí uns anys tornem a estar tots lluitant pels títols.

En aquesta segona volta compteu amb el patrocini d’Apialia. Creieu que iniciatives com aquesta poden ajudar a millorar la situació?

Cristina: Segur que sí! Sempre costa molt aconseguir sponsors per al hockey. Ho agraïm moltíssim i creiem que és una bona iniciativa que tots els equips de Terrassa s’hagin posat d’acord.

Gemma: Tota confiança i tot suport abocat al hockey femení ajuda i és més motivador. De moment només podem donar les gràcies a Apialia per l’interès i la confiança, i esperem que això doni els seus fruits.